08 juni 2017

Bluijsblog 9 :" Zandvoortse Bomschuit Bouwclub"

Jaarlijks bezoek ik de Open Dag van de  Bomschuitenclub. Dit doe ik als donateur van deze club, maar ook als bestuurder van Zandvoort. Het is leuk om als bestuurder je blijk van waardering te geven voor deze club, die zich inzet voor het behoud van ons erfgoed.

Vanaf mijn achttiende jaar, het jongste lid,  ben ik ruim 10  jaar lid geweest van de Bomschuitenclub.  Dit is vanaf de oprichting van deze bouwclub.

De eerste jaren zaten we op de zolder in het huidige Zandvoorts Museum. Daarna zijn we verhuisd naar Klimop school en het huidige Rode Kruis gebouw. Het is een mooie club van mannen en vrouwen. Zeker in mijn tijd. Dan gingen we lekker bouwen, na afloop deden we een hapje en een drankje en dan gingen we lekker kletsen over Zandvoort. 

 Heb nu zelfs mij eigen Haringtonnetje staat naast die van mijn oom Jos Bluijs(Joop) die vele jaren voorzitter is geweest. Nog steeds bouw ik modellen, zie ook voor mij raam in de wethouders kamer waar enkele modellen staan.

 Ik kan iedereen echt aanraden om elk jaar naar de Open Dag van de Bomschuitenclub te gaan. Als je bij hen binnenkomt op de Tolweg, dan lijkt het net of je terug bent in oud-Zandvoort. Naast de vele bomschuiten en andere boten staat het pand vol met Zandvoortse gebouwen uit de oude tijd. Eigenlijk is het een museum, iets waar we allemaal trots op kunnen zijn.

 Dus word in ieder geval donateur en bezoek een keer de Open Dag. Voor meer informatie, bekijk de website www.bomschuitclub.nl.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.