22 augustus 2017

Bluijsblog 16: "Schone zee en strand: de hoogste prioriteit"

Vorige week dinsdag vond in Zandvoort de afsluiting van de Beach Cleanup Tour plaats. Ik had Zandvoort via internet ingeschreven voor deze slotmanifestatie. 

Onder leiding van de Stichting De Noordzee is gedurende twee weken tussen Schiermonnikoog en Cadzand (ruim 200 km !!!), in verschillende etappes, het gehele strand schoongemaakt. Een recordaantal van 2.748 vrijwilligers hebben deze klus geklaard.  Er is in totaal ruim 14.929 kg afval van het strand gehaald. Ik vind dat een topprestatie. Tevens maakt het nogmaals duidelijk dat er op het gebied van zwerfvuil en de vervuiling op zee nog veel te doen is.

Het evenement werd afgesloten in Zandvoort, in strandtent Ahoi. Alles was prima georganiseerd en er hing een leuke sfeer. Het mooiste was het optreden van een muziekband die fantastische muziek speelde op instrumenten gemaakt van zwerfafval. 
De muziek klonk prima, het was het toppunt van recycling en er werd op deze manier een knipoog gemaakt naar onze wijze van consumptie.

Ik roep u op om volgend jaar ook deel te nemen aan deze activiteit, het schoonmaken van het strand; lekker wandelen en direct proactief bezig zijn. Meld u dus voor volgend jaar aan! Zie: www.beachcleanuptour.nl 

Houd Zandvoort schoon!!!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.