15 augustus 2018

Bluijsblog 58: “Geen mooi weer in Zandvoort”

Als wethouder was ik verrast en zwaar teleurgesteld toen ik hoorde van de melding over de schijn van belangenverstrengeling. Deze melding roept weer veel vragen op en is niet goed voor het proces rondom het Watertorenplein. Ook is het schadelijk voor het imago van de politiek en voor het imago van Zandvoort. In plaats van dat we nu met de inhoud bezig gaan, wordt onze aandacht gevraagd voor bestuurlijke en politieke perikelen. Daar baal ik van. Zeker, omdat ik als secundus weet dat we, ondanks de moeilijke herstart, juist in de goede modus waren en de juiste stappen aan het zetten waren in dit dossier met betrekking tot het Watertorenplein.

Uiteraard werd in het college over deze melding gesproken. De projectwethouder heeft zijn tekortkoming, het niet melden van de informatie, erkent. Hij begrijpt dan ook dat hij van het project wordt afgehaald. Door deze projectwethouder zijn de werkzaamheden rondom het Watertorenplein tot nu toe naar behoren en inhoudelijk correct uitgevoerd. Er was sprake van een ontspannen en prima samenwerking met betrekking tot dit dossier.  Voor mij was en is er geen sprake van een vertrouwensbreuk in het college.

Wat mij het meest pijn doet, is dat we afscheid moeten nemen van Gerard Kuipers, als collega en als wethouder van Zandvoort.  Gerard, bedankt voor de jarenlange samenwerking en je inzet voor Zandvoort.  We gaan je echt missen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.