19 augustus 2018

Bluijsblog59: "Kijk, eindelijk weer zand tussen mijn tenen”

Hartverwarmend was de ingebruikneming van de Blauwe loper, waarbij ik ook een woordje mocht doen namens de gemeente. Toen ik van het initiatief hoorde, kreeg ik direct een warm gevoel. Het elkaar helpen, je bekommeren om andermans welzijn en het zorgen voor je medemens, dat zijn dingen die mij zeer aanspreken.

De ingebruikname van de loper werd verricht door Jorick van der Vlugt, boegbeeld van de actie en mede-initiator van dit geweldige initiatief. De loper is mogelijk gemaakt door hem en tal van andere organisaties. Twee maanden geleden is men gestart met deze actie en nu al is het plan gerealiseerd. Chapeau! Daar kunnen wij als bestuur en politiek nog wat van leren.

Voor de mindervalide inwoners van Zandvoort was de ingebruikneming van de Blauwe loper een emotioneel moment. Ik vond het mooi om te zien dat Huig Molenaar dit direct zag en één van de aanwezige mindervaliden hielp bij het pootjebaden in de zee. Toen deze vrouw weer terug reed met haar elektrische rolstoel zij ze vol trots tegen mij: “Kijk, eindelijk weer zand tussen mijn tenen.". Het gevoel van vrijheid wat zij daarbij uitstraalde, door gewoon iets te doen wat jarenlang niet mogelijk was, was echt ontroerend. Als gezond individu is het echt goed om te zien wat bepaalde voorzieningen betekenen voor mensen die daarvan afhankelijk zijn.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.