26 februari 2022

Lijsttrekker CDA ontstemd over nieuwbouwbrochure OPZ - artikel Zandvoortse courant

Lijsttrekker CDA ontstemd over nieuwbouwbrochure OPZ

Vorige week werd een folder met nieuwbouwplannen voor jong en oud door de Ouderen Partij Zandvoort (OPZ) huis-aan-huis verspreid. Daarin wordt de indruk gewekt dat er te veel wordt gepraat en te weinig gebouwd en dat viel op z’n zachtst gezegd niet goed bij verantwoordelijk wethouder en tevens CDA-lijsttrekker Gert-Jan Bluijs.

Bluijs: “Eerst stappen ze als grootste partij in coronatijd uit het college en vervolgens hebben ze een jaar lang de ontwikkeling op het Badhuisplein en de Entree Zandvoort geblokkeerd. Recentelijk nog heeft OPZ zelfs geprobeerd om de vaststelling van het stedenbouwkundig plan van eisen (SPvE) voor de ontwikkeling van 300 woningen in de Curiedex van de agenda te halen. Hoezo stagnatie? En dan nu met zo’n onvolledig en rammelend foldertje de doortastende jongen uithangen… Het is je reinste kiezersbedrog, OPZ roept maar wat.”

“Er is juist heel veel gebeurd op het gebied van volkshuisvesting de afgelopen vier jaar. Meer dan ooit tevoren durf ik wel te stellen. Zo is er een uitvoeringsprogramma voor meer dan 600 woningen met verdeelsleutel voor sociaal, middelduur en duur, er komen regels voor zelfbewoningsplicht, er zijn afspraken gemaakt over voorrang voor Zandvoorters, na een zeer moeizaam proces staat de te realiseren nieuwbouw aan het Watertorenplein in de verkoop, het project Santfort met twee woontorens is voltooid, project Duinwachter (locatie Strijder) staat op de rails, Curiedex bevindt zich in een beslissende fase en er staan ook nog een aantal kleinere woningbouwprojecten op stapel of worden al gerealiseerd.”

“Dat is niet mijn verdienste, maar het gevolg van vruchtbare samenwerking tussen gemeenteraad en college. In tegenstelling tot de heer Kramer van OPZ, ben ik daar trots op”, aldus een getergde Gert-Jan Bluijs, die zich ook opwindt over het feit dat de folder van OPZ geheel voorbijgaat aan een startnotitie over de huisvesting van jongeren die hij eerder dit jaar naar de raad heeft gestuurd. “Daarin wordt uitgebreid ingegaan op mogelijkheden van tijdelijke tiny houses voor jongeren en komt ook de in de OPZ-folder genoemde locatie Tolweg aan bod. Daar zijn we al druk mee bezig en nu probeert OPZ er goede sier mee te maken. Ik begrijp best dat er in verkiezingstijd zaken op scherp worden gezet, maar er zijn grenzen…”

Bron: Zandvoortse Courant

Zie ook: Lijsttrekker CDA ontstemd over nieuwbouwbrochure OPZ – Zandvoortse Courant

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.