10 februari 2022

Omzien met het oog op de toekomst

De gemeenteraadsverkiezingen komen er weer aan! De tijd van mooie beloftes van alle partijen. De ene nog geweldiger en ambitieuzer dan de andere. Dat wordt moeilijk kiezen. Nee, dan eerst maar eens kijken wat er in de afgelopen jaren gepresteerd is. 

In de wisselende coalities was het CDA steeds de betrouwbare en constructieve partij, die nooit wegliep voor haar verantwoordelijkheden. Mede daardoor is er veel in deze raadsperiode tot stand gekomen. Een overzicht om uw geheugen op te frissen: de bouw van de 2 woontorens bij de brandweerkazerne (Santfort, 100 woningen); de plannen voor het Entreegebied (met 40 woningen), het Badhuisplein (met 60 woningen), de Duinwachter (locatie garage Strijder, 102 woningen), het Watertorenplein (49 woningen), de oude Mariaschool (12 woningen voor jongeren) en de Curiedex (315 woningen, op het voormalige Corodex-terrein en de zgn Curie-driehoek), plus wat kleinere projecten (28 woningen), werden met steun van het CDA door de raad aangenomen en worden nu spoedig gerealiseerd. De herontwikkeling locatie Raadhuis (ca 50 woningen) dient snel te worden opgepakt. Woningen voor Zandvoorters, zo veel als mogelijk en voor elke portemonnee. 

Waar we als CDA ook trots op zijn is dat de cultuurnota van onze wethouder door de raad is. En  spoedig wordt gestart met de grote renovatie van de lokale cultuurtempel De Krocht! 

In het domein Zorg en Welzijn heeft het CDA de Zandvoorters niet in de kou laten staan. Het sociale hart klopt altijd voor hen die ondersteuning kunnen gebruiken. Al vanaf de oprichting van de partij. Iedereen telt mee! Met een wijkgerichte aanpak, dus ook wijkbudgetten, willen wij dat verder stimuleren.  

Er werd goed op uw portemonnee gepast door CDA-wethouder Gert-Jan Bluijs. De lokale lasten bleven nagenoeg gelijk en de gemeentelijke financiën worden (ondanks de pandemie) in zwarte cijfers geschreven. Zandvoort is een financieel gezonde gemeente!  

Deze prestatiecurve wil dé dorpspartij voor alle Zandvoorters komende jaren verder doortrekken. Geen blabla, geen grof spel op de man, geen egotripperij of met doorzichtige acties de schijnwerpers opzoeken. Gewoon ‘Samen Verder Bouwen’, met nuchtere en constructieve ‘realpolitik’. 

Als buitengewoon raadslid voor het CDA heb ik hier de afgelopen jaren een bijdrage aan mogen leveren. Komende raadsperiode wil ik dit graag voortzetten. Bovenstaande opsomming geeft u hopelijk goede argumenten om een verantwoorde keuze te maken voor het lokale CDA (dat weinig op heeft met de Haagse stolp). We zullen het samen moeten doen, want alleen dan kunnen we verder bouwen aan een goede toekomst voor ons bijzondere dorp aan zee. 

 

Peter Bluijs, buitengewoon raadslid voor het CDA  (overigens geen familie van GJB)  

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.