23 februari 2022

Stem voor vooruitgang!

De verkiezingen komen er weer aan. De een belooft u groene weelde, de ander gouden bergen. Graag geef ik aan waarom u met een gerust hart op de dorpspartij CDA Zandvoort (lijst 4) kunt stemmen en dan bij voorkeur op nummer 3… 

Al heeft onze lokale partij weinig op met het Haagse, u kunt bij ons wel de genen vinden van het CDA. Zo zijn wij niet links of rechts, maar echt van het stabiele midden. Wij staan voor bepaalde normen en waarden en nemen onze verantwoordelijkheid.  
De laatste jaren waren erg onrustig in de Zandvoortse politiek; onze fractie bleek echter een betrouwbare factor en heeft onafgebroken, zonder schandalen, meebestuurd. 

Trots ben ik erop dat CDA Zandvoort zich bij elk nieuwbouwproject hard heeft gemaakt voor de zogenaamde 30-40-30-regel: minimaal 30 % sociale huurwoningen, 40 % middeldure huur- en/of  koopwoningen en 30 % vrije sector. Wij willen dat er gebouwd wordt voor alle Zandvoorters!  Toch is het ook in Zandvoort moeilijk om een betaalbare woning te vinden. Door mijn dagelijkse werkzaamheden bij een woningcorporatie weet ik hoe ik mijn steentje kan bijdragen. Als fractie hebben we gezorgd dat veel nieuwbouwprojecten zijn vlotgetrokken, zoals de Curiedex in Nieuw Noord, locatie garage Strijder, Entree Zandvoort en Badhuisplein. Door de realisering van eengezinswoningen (onder de appartementen) bij de Curiedex komen er huizen vrij voor ouderen en starters. Doorstroming is het sleutelwoord. Maar dan moet er wel gebouwd worden! Stroperige besluitvorming levert niets op.  

Naast het meedenken over de lokale woningnood vind ik aandacht voor jeugd en gezin heel belangrijk. Zo heb ik mij onlangs nog ingezet voor behoud van manege Stal de Naaldenhof in Bentveld. Nu manege Rückert vermoedelijk moet wijken voor woningbouw komt die o zo belangrijke sportfunctie voor de jeugd nog meer in de knel. Onze kinderen hebben recht op een groene omgeving waar veel ruimte is voor sport. Hier dienen we dan ook sterk rekening mee te houden bij het opstellen van nieuwbouwplannen. 

Als geboren en getogen Zandvoorter krijg ik energie van het werken voor ons kustdorp en dat wil ik tot in lengte van jaren blijven doen. Ik zit er voor het algemeen belang en los graag problemen op. Na vier jaar meegedraaid te hebben als buitengewoon raadslid ben ik nu zo ver om volwaardig raadslid te worden. Zo kan ik bijdragen aan een goede toekomst voor Zandvoort. Helpt u mee om deze ambitie te verwezenlijken? Aan mijn motivatie zal het niet liggen! At your service! 

 

Ralf Endstra 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.