Voor hetzelfde geld geeft u meer
Wist u dat u uw contributie ook kunt omzetten in een periodieke gift? En dat u dit niet meer kost, maar juist meer belastingvoordeel oplevert? Ga dan een schenkingsovereenkomst aan met het CDA. Door periodiek aan het CDA te schenken steunt u het CDA voor een aantal jaren en vormt u een structurele steunpilaar onder onze idealen. 

In deze schenkingsovereenkomst legt u voor minimaal vijf jaar vast dat u een vast bedrag per jaar aan het CDA gaat schenken. Hierdoor is uw bijdrage jaarlijks geheel aftrekbaar van uw inkomstenbelasting. En kunt u zelfs uw contributie verhogen, zonder meer te betalen.

Hoe groot is uw voordeel?  
Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kunt u tot wel 52% meer geven aan het CDA met een periodieke overeenkomst, terwijl u netto evenveel betaalt als nu. Een echte win-win situatie voor zowel u als voor het CDA. 

Wat u uiteindelijk terugkrijgt, hangt af van uw inkomen. Wilt u weten wat uw belastingvoordeel is bij een bepaald donatiebedrag? Met onze rekenhulp berekent u gemakkelijk uw voordeel bij een periodieke gift aan het CDA.  

Het CDA hanteert voor periodieke giften een minimumbedrag van €100 per jaar.  

Hoe werkt het verder? 
U legt uw periodieke gift vast in een schriftelijke overeenkomst met het CDA. Voor deze overeenkomst hebben wij een formulier beschikbaar. Deze kunt u gemakkelijk digitaal invullen en naar ons versturen. Onze Ledendesk verwerkt de overeenkomst en zorgt er vervolgens voor dat u een kopie ontvangt met het CDA-kenmerk en handtekening. De Belastingdienst kan hier namelijk om vragen.  

Om het u makkelijk te maken, adviseren wij u ons te machtigen voor een automatische incasso. Dit kunt u op de overeenkomst aangeven. 

Meer weten? 
Voor meer informatie over periodiek schenken, neem dan contact met ons op via [email protected].

Voorwaarden periodiek schenken

  • U heeft de periodieke gift schriftelijk vastgelegd in een schenkingsovereenkomst;
  • U geeft minimaal vijf jaar achter elkaar;
  • De hoogte van uw gift is elk jaar hetzelfde en bedraagt (inclusief uw contributie) minimaal €100 per jaar;
  • Uw gift gaat naar het CDA. Het CDA heeft een ANBI-status. Sinds 1 januari 2023 geldt een maximum voor giften aan politieke partijen. Dit maximum bedraagt €100.000 per jaar.  

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.