"Er moet iets gebeuren in het CDA. We moeten weer durven te doen waar we in geloven. Daaraan wil ik graag bijdragen, als natuurlijk vervolg op wat ik nu al doe als hoogleraar christelijk-sociaal denken, stafmedewerker Wetenschappelijk Instituut en raadslid in Amstelveen. 
Met mijn kandidaatstelling kies ik ervoor om mijn wetenschappelijke kennis van cijfers en economie en mijn ervaring in de lokale politiek in te zetten voor een beter landsbestuur. Dat ik begrijpelijk kan spreken over economie en financiën, komt daarbij goed van pas.

Als Kamerlid wil ik me sterk maken voor vernieuwing van het belasting- en toeslagenstelsel en voor beter macro-economisch beleid. Bovenal zal ik de invoering van het nieuwe pensioenstelsel scherp gaan volgen. Mensen die hun hele leven hebben gewerkt moeten erop kunnen vertrouwen dat hun pensioen veilig is. Daar ga ik als deskundige op dit terrein bovenop zitten.

Wist je dat...

  • Arjen de bedenker van de oliebollen-regel is: zolang de oliebollenkraam er staat, eet ze één keer per week (met collega's).

Maak een lijst met de 10 belangrijkste dingen die je kunt doen. Begin dan met de eerste

Bekijk onze andere kandidaten

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.