Ik ben nu al zo’n 23 jaar lid van en actief voor het CDA en heb veel verschillende functies mogen vervullen. Uiteraard begon dat alles bij het CDJA tijdens mijn studententijd in Groningen! Het is mijn uit de hand gelopen passie. Begonnen uit nieuwsgierigheid (‘hoe werkt de politiek’?) en betrokkenheid (de ambitie om mee te willen praten over hoe we in ons land samenleven). En die beiden zijn nooit verdwenen of verzadigd. Ik wil als teamspeler, geworteld in de regio, met ervaring vanuit het bedrijfsleven en ondernemerschap en als vrouw en moeder, mede vorm geven aan het christendemocratisch antwoord en geluid op de vraagstukken van deze tijd.

Misschien wel juist nu het politieke klimaat guur is en het vertrouwen bij mensen in de politiek ongekend laag. Vertrouwen is een opdracht en een verwachting, dat jij het goede zult doen. Ik wil die opdracht naar eer en geweten en met energie en inspiratie aangaan.

Wist je dat...

  • Hilde van kinds af aan bekend is met melkbusschietten (of carbid schieten). Ze zat er zelf ook wel eens op. Trotse winnaar van Maestro Kampen 2021! 
  • Hilde heeft de Initiatiefnota Familiebedrijven geschreven en doen behandelen in de Kamer. Met het WI de CDA Gezinsvisie geschreven. 

Niet de markt, niet overheid, maar de samenleving voorop stellen!

Bekijk onze andere kandidaten

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.