Tom Berendsen

Europarlementariër

Een wereld waarin de generatie van mijn zoontje veilig kan opgroeien, mijn generatie gelukkig kan wonen en werken en waarin de generatie van mijn ouders gezond oud kan worden, daarvoor wil ik in Europa aan de slag. Als lid van het Europees Parlement zet ik mij in om in een veranderende wereld onze manier van leven te blijven beschermen. Ook wil ik de directe lijn naar Brussel zijn om kansen te benutten en problemen op te lossen. 

Met een plek in de belangrijke Industriecommissie werk ik de komende jaren aan het Europese energie- en onderzoeksbeleid, innovatie en digitalisering. Daarnaast ben ik lid van de commissie Regionale ontwikkeling en de commissie Transport.

Ik ben geboren en getogen Bredanaar, 36 jaar oud, getrouwd met Aniek en vader van Job. Na mijn studie Bestuurskunde in Tilburg en Leuven (B) en een stage bij het lobbykantoor van Brabantstad in Brussel ben ik in 2009 aan de slag gegaan als medewerker voor de CDA delegatie in het Europees Parlement. In 2015 maakte ik de overstap naar een groot advieskantoor en werkte ik tot de verkiezingen van 2019 als adviseur op het gebied van duurzaamheid en verantwoord bestuur. In 2019 werd ik met 28.500 stemmen gekozen in het Europees Parlement.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.