14 maart 2022

Zij aan zij op campagne: CDA en CD&V voeren samen campagne

Vrijwilligers van het CD&V, het Belgische equivalent van het CDA, kwamen op zaterdag 12 maart op bezoek om de campagne CDA in Eindhoven te ondersteunen. Onder het mom: ‘Zij aan zij op campagne’ werden de hechte banden met zusterpartijen van het CDA en het belang van internationale samenwerking benadrukt. 

Eindhoven leende zich uitstekend voor een dergelijke actie omdat het een internationale stad is waar team CDA, onder leiding van lijsttrekker Remco van Dooren een sterke campagne voert. Remco van Dooren “We vinden het fantastisch dat onze Belgische collega’s ons komen helpen. De recente ontwikkelingen hebben helaas pijnlijk duidelijk gemaakt hoe belangrijk Europese samenwerking en hechte banden tussen Europese landen en zusterpartijen zijn”. O.a. burgemeester van Pelt, de jongerenvoorzitter en de internationaal secretaris hebben het CDA geholpen met flyeren.

De actie sluit daarnaast naadloos aan bij het verkiezingsprogramma van het CDA Eindhoven, waarin gepleit wordt voor betere verbindingen met Europese steden. Daarnaast pleit het verkiezingsprogramma voor betere treinverbindingen met omliggende landen. Wat betekent dat de bereikbaarheid met omliggende Europese buurlanden vergroot dient te worden. 

Dit zal ervoor zorgen dat de hechte banden nog hechter worden en dat Europese samenwerking en uitwisseling in de toekomst nóg beter zal zijn! 

De actie werd in samenwerking met het CDA Internationaal georganiseerd. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.