02 november 2013

Esther de Lange gekozen tot lijsttrekker voor Europa

Esther de Lange lijsttrekker voor Europa 

Esther de Lange is door de leden van het CDA gekozen tot lijsttrekker voor de Europese verkiezingen die plaatsvinden op 22 mei 2014.

Dankwoord van Esther de Lange aan het CDAV:

Beste dames,

Daar sta je dan. Je hebt er weken, zo niet maanden, naartoe geleefd. Samen met Wim van de Camp het hele land doorgereisd voor debatten en andere activiteiten. En ineens is de uitslag er en ben je de lijsttrekker voor onze partij bij de Europese verkiezingen van mei volgend jaar. Zoals gezegd, ik ben er klaar voor en ik heb er zin in!

Natuurlijk staat de eerste dag na zo’n gebeurtenis vooral in het teken van een feestje – met mijn medewerkers, die ook tropenweken achter de rug hebben, en met familie. Maar nu het feest is gevierd en ergste vermoeidheid is weggeslapen gaan we vooral weer hard aan de slag. Want het echte werk begint natuurlijk pas…

Het gaan geen makkelijke verkiezingen worden. Hoe laat je als genuanceerde middenpartij je gedegen verhaal horen tussen in het geschreeuw van de uitersten? Zeker niet door je principes en uitgangspunten te verloochenen en mee te gaan met de waan van de dag. Maar wel door je verhaal scherper en duidelijker neer te zetten. Niet meer overal de nuance en het grijze compromis opzoeken, maar keuzes durven maken! En de daadkracht tonen om zaken aan te pakken en waar nodig te veranderen. Dat gaan we doen. Samen met een lijst enthousiaste en kundige kandidaten.

Tot slot wil ik nog even stilstaan bij de vele enthousiaste reacties die ik bij mijn kandidaatstelling en na de verkiezing tot lijsttrekker heb mogen ontvangen. Te beginnen bij het CDAV. Fantastisch! Ik ben zeer vereerd met jullie steun in mijn campagne en kijk uit naar de verdere samenwerking. Ik wens ook alle CDAV kandidaten op de gemeentelijke lijsten veel succes. Lokaal en in Europa gaan we laten zien dat we er weer staan als CDA.

Hartelijk dank en een vriendelijke groet, 

Esther de Lange

Bekijk hier de website van Esther de Lange

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.