10 november 2023

Eurocommissaris Suica en demissionair minister Van Gennip spreken op congres EPP Women en CDA Vrouwen

Op 10 november organiseren CDA Vrouwen en CDA Noord-Holland een internationaal congres met de EPP Women in het provinciehuis in Haarlem. EPP is de European People’s Party (Europese Volkspartij), waar CDA deel van uitmaakt.

Thema van het congres is Leaving No One Behind. Towards an Inclusive Society that will secure Economic and Social Wellbeing for all Generations. Met dit thema willen CDA Vrouwen en EPP Women een signaal afgeven dat economie en welzijn hand in hand gaan, waarbij gender- en generatieverschillen er niet toe doen. Sterker nog, waar deze een bouwsteen zijn voor een inclusieve samenleving en onderlinge betrokkenheid op elkaar.

Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen zal het congres openen via een video-bericht waarin zij uiteenzet wat Europa de afgelopen jaren bereikt heeft op het gebied van gendergelijkheid en waarin zij het belang van de EU op dit terrein ook voor de komende jaren benadrukt.

Sprekers zijn Eurocommissaris Dubravka Suica, CDA-Europarlementariër Esther de Lange en demissionair CDA-minister Karien van Gennip. Aan het congres wordt deelgenomen door politieke vrouwelijke leiders van het CDA en van EPP-lidpartijen uit heel Europa.

Willemien Koning, CDA Statenlid in Noord-Holland en voorzitter van CDA Vrouwen Internationaal zal samen met Rozália Biró, voorzitter van EPP Women, het congres openen. De organisatie en het opstellen van resoluties is mede in handen van Hillie van der Streek, secretaris-seneraal van EPP Women.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.