19 november 2023

Internationale mannendag: CDA Vrouwen steunt CDA mannen

Dat internationale vrouwendag jaarlijks op 8 maart plaatsvindt is algemeen bekend. Minder bekend is internationale mannendag dat jaarlijks op 19 november is, vandaag dus! Daarom zetten we, met de Tweede Kamerverkiezingen voor de deur, op deze dag onze mannelijke kandidaten in de spotlight.

Internationale Mannendag is meer dan een ludieke tegenhanger van de Vrouwendag, het is een dag waarop serieuze maatschappelijke thema's centraal staan zoals (mentale) gezondheid, en het bevorderen van de gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Thema's die CDA Vrouwen een warm hart toedraagt. Waar vrouwen op de werkvloer strijden voor gelijk salaris, moeten mannen op de werkvloer vaak strijden voor meer tijd om voor hun kinderen/gezin - terwijl inkomen en (gezins)zorg geen seksespecifieke verantwoordelijkheden zijn. Daarnaast plegen mannen nog altijd vaker zelfmoord dan vrouwen, en kampen zij op hun eigen manier met mentale problemen en het taboe dat daarop rust.

CDA Vrouwen zet zich in voor gelijkwaardigheid tussen vrouwen en mannen. Wij steunnen vrouwen in hun politieke ambities en carrièrepad, maar zijn natuurlijk ook enorm trots op onze mannelijke Tweede Kamer-kandidaten.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.