08 mei 2024

Kandidaat 2: Ingeborg ter Laak - omdat Europa ook ons thuis is!

Ik ben Ingeborg ter Laak, geboren op 18 februari 1973. Als vrouw en moeder van twee kinderen, begrijp ik uit persoonlijke ervaring hoe essentieel het is om een balans te vinden tussen werk, gezin en persoonlijke tijd. Mijn betrokkenheid bij de politiek vervul ik met trots, en ik ben vastbesloten om bij te dragen aan het vergroten van de vertegenwoordiging van vrouwen in leidinggevende posities. Ik ben gepassioneerd over het bevorderen van gelijkheid en diversiteit, en ik geloof sterk dat mijn ervaringen als vrouw mij een uniek perspectief geven, dat ik kan gebruiken om de belangen van alle burgers in het Europees Parlement te vertegenwoordigen. 

Mijn verlangen om lid te worden van het Europees Parlement is niet alleen een persoonlijke ambitie, maar ook een roeping die voortkomt uit mijn diepgewortelde overtuiging dat ik een significant verschil kan maken. Ik heb mijn leven gewijd aan het strijden voor gelijkheid, vooral voor vrouwen en meisjes in Europa.

Mijn passie voor gendergelijkheid is niet nieuw. Ik heb me jarenlang ingezet voor de rechten van vrouwen, zowel op lokaal als internationaal niveau. Ik was een van de voorstanders van het VN-voorstel over de gelijkheid van vrouwen, een mijlpaal die de weg heeft geëffend voor meer gelijke kansen wereldwijd. Ik heb ook gevochten voor het behoud van de geboortezorg in Zoetermeer, een cruciale instelling die de gezondheid en het welzijn van vrouwen ondersteunt. Als lid van het Europees Parlement wil ik deze strijd voortzetten. Ik wil me inzetten voor beleid dat gendergelijkheid bevordert en gelijke kansen biedt voor iedereen, ongeacht geslacht. Het is mijn missie om ervoor te zorgen dat de stemmen van vrouwen volledig gehoord worden in de besluitvorming op Europees niveau. Ik wil bijdragen aan een Europa waarin alle burgers, ongeacht geslacht, gelijke kansen hebben om te gedijen. Een Europa waar samenwerking en verantwoordelijkheid centraal staan, en waar we samen bouwen aan een toekomst waarin iedereen kan bloeien.

Ik geloof in een Europa dat streeft naar gelijkheid, en ik ben klaar om die visie te verdedigen. Met uw steun kunnen we samen een verschil maken. Voor ons allemaal. Voor Europa.

Volg Ingeborg op de socials

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.