24 april 2024

Kandidaat 9: Suzanna Broekhuizen - Toekomstperspectief voor onze generatie

Enthousiast, betrokken, en altijd op zoek naar een manier om van betekenis te kunnen zijn. Dat vormt de rode draad door mijn leven. 

Maar bovenal, heb ik een hart voor de samenleving en de mensen om mij heen. Vanuit de overtuiging dat we samen de wereld een mooiere plek kunnen maken, ga ik geen problemen uit de weg maar pak ik ze met beide handen aan om een oplossing te zoeken. Door te werken aan oplossingen in goed beleid, of een luisterend oor te bieden in een gesprek met betrokkenen. 

De complexiteit van maatschappelijke vraagstukken raakt me. Met een opeenstapeling van crisissen die niet meer op 1 hand te tellen zijn, hoor ik mijn generatie tegen elkaar zeggen: “Hoe moet het nog goed komen?”. 

En precies daaraan wil ik werken. Door de handen ineen te slaan en verantwoordelijkheid te pakken wil ik zoeken naar passende oplossingen met oog voor de ander. Door te investeren in kansengelijkheid, voedselzekerheid en duurzame oplossingen. Zodat ik kan antwoorden op die vraag van wanhoop: “door vertrouwen te hebben in wat wij voor jou gaan betekenen”. 

Al sinds ik jong ben, wil ik meedenken in het oplossen van maatschappelijke problemen. Om afval langs de weg te voorkomen, ontwierp ik duurzame bakjes voor de McDonalds die biologisch afbreekbaar zijn, en om te voorkomen dat wespen door gif op afstand werden gehouden maakte ik een middel wat diervriendelijk was. Later dacht ik mee over digitalisering voor het ministerie van BZK en over jongerenparticipatie voor het ministerie van Buitenlandse Zaken. In september won ik de eerste prijs in het Europees Parlement met mijn ideeën over hoe we voedselzekerheid kunnen blijven garanderen. Nu werk ik aan oplossingen als beleidsmedewerker Integrale Veiligheid voor de gemeente Woudenberg. En in de toekomst wil ik dat blijven doen, door mij in te zetten voor de samenleving.

Volg Suzanna op de socials

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.