Annie Schreijer

Vrouw, moeder, oma en CDA-Europarlementslid. En een trotse Twentenaar.

Annie woont met haar man Jan in een boerderij in Hengevelde. De politiek zit haar in het bloed. Al jong bestuurde Annie landbouworganisaties en kwam ze voor een periode van vier jaar in de gemeenteraad van Ambt Delden. Vervolgens groeide ze door naar Provinciale Staten van Overijssel, later nam ze twaalf jaar lang zitting in de Tweede Kamer. Ze maakte deel uit van de Kamercommissie voor Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit, lange tijd zelfs als voorzitter.

Annie werd daarna lijstduwer bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. Met enorm succes. Met het verrassend hoge aantal van 113.123 voorkeurstemmen begon ze in 2014 in Brussel.

Annie is lid van de Europarlementscommissies voor Milieubeheer, Volksgezondheid en Voedselveiligheid, Landbouw en Plattelandsontwikkelingen Visserij. Bovendien is ze lid van de Europarlementaire delegatie met Rusland en de delegatie met de Afrikaanse, Caraïbische en Pacifische (ACP) landen. En ze is secretaris-generaal van de Intergroep voor Biodiversiteit, Jacht en Platteland.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.