Dorenda Gerts

Voorzitter CDA Vrouwen

Ik ben Dorenda Gerts, woon in Waddinxveen, ben daar geboren en getogen. Ben getrouwd en heb 3 kinderen en 2 kleinkinderen. Mijn ouders waren van de KVP en later het CDA en hebben dat mooi doorgegeven.

Binnen het CDA heb ik best veel gedaan binnen het CDA. Zo ben ik in Waddinxveen raadslid, fractievoorzitter geweest en was ik 12 jaar wethouder. Daarna Hoogheemraad in Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard. In 2021 ben ik Heemraad van buiten voor waterschap Hollandse Delta geworden. Ook ben ik nu nog CDA-bestuurslid in Waddinxveen, want ik vind het belangrijk iets in mijn eigen woonplaats te doen. En sinds november 2022 ben ik voorzitter van het CDAV.

De maatschappijvisie van het CDA spreekt mij aan met als uitgangspunten: solidariteit, gespreide verantwoordelijkheid, rentmeesterschap en publieke verantwoordelijkheid. Ik vind ze alle vier even belangrijk.

Waarom is het voor jou belangrijk dat er een apart CDA netwerk is voor vrouwen?

Artikel 1 van de grondwet vind ik erg belangrijk: alle mensen zijn gelijk. Dat kun je natuurlijk heel breed opvatten. Je kunt je echter niet met alles bezighouden, ik heb gekozen voor vrouwenrechten. Daar wil en kan ik me voor inzetten.

Gelijke politieke participatie, verdeling zorg en arbeid zijn wel belangrijke onderwerpen voor mij. En overigens vind ik dat het nu ook aan mannen is om het been bij te trekken: emancipatie is in ons aller belang!

Door middel van beleidsbeïnvloeding en belangenbehartiging hoop ik dat zowel binnen het CDA als in de samenleving de positie van vrouwen steeds sterker wordt.

Dorenda in de media

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.