Fatma Aktaş

Bestuurslid

Mijn naam is Fatma Aktaş, ik ben geboren in oost-Turkije en opgegroeid in Den Haag en heb twee prachtige kinderen.

Bloeien en groeien in de stad van Vrede en Recht past bij mijn DNA. Iedere dag geniet ik van mijn Haagse stad en ben ik er trots op om hier te mogen leven. Soms sta ik even stil en voel ik die rijkdom in mij, dat ik hier mag zijn wie ik ben.

In het dagelijks leven houd ik mij als voorzitter van Stichting Avrasya (stichting Nederlandse Unie van Kaukasische Vrouwen) bezig met de emancipatie, participatie en integratie van migrantenvrouwen om hen een stap verder te brengen naar zelfredzaamheid en zelfontwikkeling. In onze activiteiten en programma’s brengen we vrouwen samen door middel van taal, scholing, voorlichting, lezingen, kunst, cultuur, sport, theater, muziek, maatschappelijkhulpverlening en natuurlijk politiek bewustwording.

Ik wil de deuren openen voor vrouwen.

Sleutel naar vrijheid!

Al 30 jaar ben ik actief binnen het CDA en CDAV. Het CDA is voor mij een familie waarin je samen alles deelt, je staat er niet alleen voor. Mijn herinneringen gaan ver terug binnen onze politieke familie waar je omkijkt naar elkaar waar nodig elkaar de hand reikt dat is wat mijn CDA doet!

Als christen democraten ligt dat in onze historische sociale waarden als Rentmeesterschap, Gerechtigheid en Solidariteit.

Door politieke zelfontwikkeling worden vrouwen bij het CDAV bewust gemaakt van hun talenten. Leren ze dat ze belangrijk en nodig zijn! Ik ben een doener en sla samen met het CDAV handen ineen om de kracht in iedere vrouw terug te vinden.

Vaak word ik omschreven als sociaal betrokken, zelfverzekerd vertrouwenspersoon, fijn om mee te werken, Indrukwekkend, mediator, loyaal samenwerkingspartner, betrouwbaar, leidend, geduldig en oplossingsgericht.

 

Mijn motto is: Alles wat door de Schepper geschapen is heb ik lief

Everything created by hand and heart is made bij women

 

Wist je dat…

  • Ik lid ben geweest van ‘De Derde Kamer’, een schaduwparlement voor ontwikkelingssamenwerking, waarin 150 internationale leden politieke en publieke steun voor ontwikkelingssamenwerking aanmoedigden.
  • Ik eerder voorzitter was van CDA Vrouwen, afdeling Den Haag

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.