Heidy van der Ploeg

Vice-voorzitter CDA Vrouwen

Mijn naam is Heidy van der Ploeg, moeder van een dochter en werkzaam bij de overheid. Bij het CDA ben ik lid van de CDA Commissie Buitenland. In 2022 stond ik op de kandidatenlijst van de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag.

Het CDA is voor mij een partij die staat voor ‘wij’. Als we prettig willen wonen en leven moeten we het samen doen en elkaar op weg helpen om verder te komen. Laten we ervoor zorgen dat iedereen zich onderdeel voelt van ‘wij’. Gezamenlijk kunnen we iedereen het gevoel geven erbij te horen. Dit doen we door de waarde solidariteit van het CDA uit te dragen bij de CDA Vrouwen; onderlinge verbondenheid met elkaar, vertrouwen in elkaar en respect voor elkaar.

De belangrijkste doelstelling van het CDAV is om vrouwen bewust te maken van het belang om betrokken te raken bij de politiek. We dienen zoveel mogelijk vrouwen in de politiek te moeten hebben als we het huidige beleid op verschillende thema's willen veranderen. Ik wil dat alle vrouwen, iedereen die zich als zodanig identificeert en iedereen die zich vanwege hun geslacht in een situatie van ongelijkheid bevindt, zich vertegenwoordigt, gehoord, maar vooral betrokken voelt bij het CDAV. Niet alleen vrouwen maar ook mannen hebben we nodig om verandering te bewerkstelligen.

Empowerment van vrouwen daar zet ik mij graag voor in. Ik ben ervan overtuigd dat pariteit en gelijkheid tussen mannen en vrouwen essentieel zijn om een ​​duurzame wereld en toekomst op te bouwen. Een inclusieve wereld waarin vrouwen en mannen samenwerken om seksistische en racistische stereotypen te deconstrueren. Verder voer ik campagne tegen de discriminatie en algemene onzichtbaarheid waarmee vrouwen van 50+ worden geconfronteerd.

Wist je dat…

  • Ik ben lid geweest van ‘De Derde Kamer’, een schaduwparlement voor ontwikkelingssamenwerking, waarin 150 internationale leden politieke en publieke steun voor ontwikkelingssamenwerking aanmoedigden.
  • In mijn vrije tijd ben ik aan het joggen op het strand, doe ik aan meditatie en yoga, speel ik piano, rijd ik motor en zwem ik graag in de zee.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.