Lieke Muller

Bestuurslid

Mijn naam is Lieke Muller en ik woon in Leidschendam-Voorburg (Zuid-Holland), waar ik namens het CDA in de gemeenteraad zit. Ik ben opgegroeid in Voorhout/Teylingen, en heb onder andere in Denemarken en Engeland en een aantal steden in Nederland gewoond voor ik me in 2012 in Leidschendam-Voorburg settelde. In het dagelijks leven ben ik zelfstandig ondernemer, ik heb een aantal bedrijven gehad en momenteel werk ik als interim manager op gebied van marketing, verandermanagement en digitalisering.

Sinds maart 2021 ben ik raadslid in Leidschendam-Voorburg. Daarnaast ben ik actief in een aantal CDA netwerken, zoals het Dertigers netwerk en CDA Vrouwen.

Ik ben lid geworden van het CDA omdat de kernwaarden als publieke gerechtigheid, gespreide verantwoordelijkheid, solidariteit en rentmeesterschap mij erg aanspreken. Naast het feit dat zorg voor elkaar hoog in het vaandel staat, is het CDA voor mij een partij met stabiele waarden en realistische punten waar iedereen in de samenleving wat aan heeft. We maken beslissingen waar niet iedereen altijd blij mee is, dat is onderhevig aan politiek, maar we maken onze beslissingen wel na zorgvuldige overweging van het algemeen belang en de belangen van direct betrokkenen.
 

Waarom is het voor jou belangrijk dat er een apart CDA netwerk is voor vrouwen?

Mannen en vrouwen zijn -uiteraard- gelijkwaardig, maar wel verschillend. Mannen en vrouwen kampen daarom met andere uitdagingen. Denk bijvoorbeeld alleen al aan gezondheid: mentale gezondheid is bij mannen vaak een taboe, terwijl in de fysieke gezondheidszorg vrouwen nog steeds zijn achtergesteld omdat veel belangrijke onderzoeken zich vooral richten op mannen. Juist om oplossingen te vinden voor de problemen waar vrouwen mee kampen is CDAV van toegevoegde waarde – middels deze club kunnen we dit soort onderwerpen (zoals het aanmoedigen van meisjes om voor een STEM-studie/carrière te kiezen) op de politieke agenda krijgen.

Vrouwen zijn over het algemeen veel terughoudender en bescheidener als het aankomt op hun ambities. Waar mannen bijvoorbeeld al op een baan solliciteren als de functieomschrijving 60% overeenkomt met hun profiel, reageren vrouwen vaak pas bij een 95% overeenkomstigheid. Zonde van al dat talent!

Via CDA Vrouwen hoop ik de ambitieuze vrouwen binnen onze partij samen te brengen, hun talenten te bevorderen en hen te helpen aan een podium binnen onze partij en binnen de politiek. Met mijn kennis van marketing en ervaring als zelfstandig ondernemer wil ik een steentje bijdragen aan de zichtbaarheid van al die getalenteerde vrouwen in ons midden.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.