Als veertiger, fulltime werkende moeder van een samengesteld gezin met tien kinderen, vrijwilliger en mantelzorger ben ik ervaringsdeskundige op gebied van de combinatie opvoeding, werken en zorg. Niet voor niets wil ik mij als volksvertegenwoordiger richten op de dossiers waar die thema’s samenkomen.

Mijn verhaal gaat over een groep die je zelden hoort. De groep die niet moppert en niet zeurt, en ondertussen wel elke dag het land draaiende houdt. Mannen en vrouwen die een gezin runnen, werken, ouders hebben die steeds meer op hen leunen, en dan ook nog helpen op school of bij de sportclub. Ik ken de uitdagingen waarmee zij kampen.

De dagelijkse kleine dilemma’s en de grote levensvragen. Ik hoor ze ook bij de koffieautomaat, op het schoolplein en aan de bestuurstafel. Op dit gebied de druk verlichten heeft voor mij topprioriteit. Alleen met een ingrijpende stelselwijziging houden we het systeem beschikbaar, bereikbaar en betaalbaar.

Wist je dat...

  • Chantal gek is op grensverleggende activiteiten, die haar steeds verrassen en doen groeien, zoals poedersneeuw skiën, downhill mountainbiken, paragliden.
  • Chantal zich graag buiten de gebaande paden begeeft, want voor alles is altijd een oplossing. Met eindeloze energie zet zij zich altijd in voor anderen.

Eigentijdse werkende vrouw met samengesteld gezin van tien kinderen gaat voor de Tweede Kamer

Bekijk onze andere kandidaten

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.