Mijn naam is Floris Out, 26 jaar en woonachtig in het prachtige Hazerswoude-Dorp, gelegen in het Groene Hart. Met een rijke achtergrond in de tuinbouw- en sierteeltsector voel ik een sterke band met onze Nederlandse tuinbouwsector. Als zoon van een boomkweker ken ik alle ins en outs van het (agrarische) ondernemerschap. Ik zet mij dan ook graag in voor de tuinbouwsector. De glastuinbouwsector kan bijvoorbeeld echt helpen bij de klimaatproblematiek, maar de politiek helpt niet mee. Daarnaast zou ik het gebruik van biologische gewasbescherming makkelijker en toegankelijker willen maken voor de sector.  

Mijn reis van het VMBO naar een universitaire master heeft me niet alleen kennis bijgebracht, maar ook laten zien hoe belangrijk het is om te blijven groeien en leren. Ik zie ook waar mijn eigen generatie tegenaan loopt: het vinden van een huis, studieschulden, prestatiedruk en natuurlijk de zorgen om het klimaat.  Over het laatstgenoemde heb ik overigens genoeg ideeën: ik wil mensen laten inzien dat tuinbouw een rol kan spelen in het verhelpen van de klimaatcrisis. Tuinbouw is niet erg populair, maar om steden groener te maken ligt daar onder andere de oplossing. 

Ik ben gemotiveerd, toegewijd en klaar om te luisteren en actie te ondernemen voor onze maatschappij! 

Wist je dat... 

  • Floris (naar eigen zeggen) de lekkerste lasagne maakt. 
  • Wat Floris bijzonder maakt is zijn studieloopbaan: van VMBO tot master op de universiteit. "We zijn allemaal mensen en we hebben iedereen nodig in deze maatschappij" 

De uitdagingen van mijn generatie zijn mijn drijfveren

Bekijk onze andere kandidaten

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.