05 oktober 2021

Veilig verder in het verkeer (2)

De tweede vraag die we in het vragenkwartier hebben gesteld ging over de kruising Westvierdeparten, Oostvierdeparten met de Nieuweweg en de Koningin Wilhelminalaan (de N353).
Daar vond 24 september j.l. opnieuw een ongeval plaats. Het is het zesde ongeval in deze raadsperiode! (En het tiende sinds de reconstructie die de Provincie in 2014/2015 uitvoerde.)
Naar aanleiding van het vorige ongeval, eind 2020, heeft het college een brief naar de Provincie gestuurd waarin met klem gevraagd werd om maatregelen te nemen die dit gevaarlijke kruispunt veiliger maken. Zelf heeft men opvallende waarschuwingsborden geplaatst.
De Provincie heeft toen toegezegd de ongevalsdata op te vragen bij de politie en met de gemeente te bepalen óf en welke maatregelen verder nog getroffen kunnen worden.
Wij vroegen nu naar het resultaat van dat gesprek. Welke maatregelen gaat men treffen?
Wij maken ons grote zorgen; inmiddels valt deze kruising in het Unesco gebied en de verwachting is dat het aantal toeristen, dat onbekend is met de plaatselijke situatie, toe zal nemen. Voor ons dus een extra reden om hier aandacht voor te vragen.
Het antwoord van de wethouder was teleurstellend: de Provincie wacht nog steeds op de ongevallen analyse van de politie. Ons antwoord was dat er inmiddels toch genoeg ongevallen analyses liggen. En los van die analyses zijn 10 ongevallen in 6 jaar tijd toch reden genoeg om (meer) actie te ondernemen?!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.