Welkom

Welkom op de HRM-website van het CDA. Wij zijn er om jou zo goed mogelijk de weg te wijzen binnen onze partij en waar nodig een steun in de rug te geven. Het eerste doen wij via een open en transparante HRM-structuur. Het tweede door samen met de CDA Academie (voorheen Steenkampinstituut) mentoring, coaching en trainingen aan te bieden. We hopen op deze pagina's zoveel mogelijk vragen van jou al te beantwoorden, maar schroom niet om met ons contact te nemen!

Zelfselectiescan

Ben jij eerder een wethouder of meer een volksvertegenwoordiger? Werk jij liever achter de schermen als penningmeester of ben jij als voorzitter het gezicht van de afdeling? Doe de zelfselectiescan en kijk welk profiel het best bij jou past.

Dirk

Zorg dat wij jou weten te vinden via onze ledenadministratie. Naast je contactgegevens kan jij hier ook je expertises en interesses invullen.  Zo kunnen we jou op de hoogte houden van interessante functies of bijeenkomsten.

CDA Academie

Een leven lang leren. Het CDA biedt leden trainingen en cursussen aan op vaardigheden en inhoud. Zo zijn er meerdere trainingen om goed te debatteren en is er de Steenkampleergang. Kijk naar het aanbod, schrijf je in en doe mee!

Organisatie

We doen het niet alleen. Vanuit het Partijbureau ondersteunen wij de regionale HRM-Coördinatieteams, de Netwerken, de Loopbaanadviseurs en de Landelijke Scoutingscommissie.

  • Een HRM-­Coördinatieteam heeft zicht op het eigen talent en potentieel, draagt zorg voor het regionale ontwikkelaanbod en de begeleiding van talenten, en kan adviseren of ondersteunen bij selectieprocessen. In het team zitten in ieder geval een HRM Voorzitter, HRM Secretaris, Scout, Burgemeestersscout en de Consulent Opleiding en Ontwikkeling.
  • Netwerken zijn zelf verantwoordelijk voor het ontdekken en begeleiden van talent op lokaal niveau, op het themagebied of in doelgroep waarop zij acteren. Zij krijgen ondersteuning vanuit de HRM coördinatieteams en middelen vanuit de ondersteuning vanuit het partijbureau, zoals DIRK, Handleidingen en trainingen.
  • Toptalenten worden gekoppeld aan Loopbaan-adviseurs, ervaringsdeskundigen die het loopbaanpad al bewandeld hebben.
  • De leden van de Landelijke Scoutingscommissie richten zich op (toekomstig) talent dat landelijke functies kan bekleden (landelijke kandidatenlijsten, bewindspersonen) of andersoortige functies die relevant zijn.

Er konden geen recente nieuwsartikelen worden gevonden..

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.