08 augustus 2023

Blijvende speelvoorziening in Schuttersbosch

Bewoners in het bungalowgedeelte van de wijk Schuttersbosch hebben ruim 100 handtekeningen verzameld om te laten zien dat er grote behoefte is aan een natuurlijke speeltuin met trapveldje. Niet alleen zodat jongeren dichtbij huis in de buitenlucht kunnen spelen, maar ook omdat deze ontmoetingsplek voor verbinding kan zorgen met de ouderen die in Schuttersbosch wonen.

Er is op dit moment wel een speeltuintje, maar die gaat verdwijnen omdat er op deze kavel woningen gebouwd gaan worden. Ook in de rest van de wijk komen nieuwe woningen, zonder dat in het plan rekening is gehouden met een speelvoorziening. Daarnaast wonen in Schuttersbosch momenteel rond de 90 kinderen en er komen op korte termijn zo’n 20 kinderen bij. De meest dichtstbijzijnde speelvoorziening ligt bovendien ver boven het gemeentelijke uitgangspunt van 150 tot 200 meter. Kortom, alle reden dat er een blijvend en passend speelterrein voor de jeugd in Schuttersbosch komt.

Daarom hebben raadsvragen gesteld waarin we pleiten voor een blijvende speelvoorziening in de wijk. Ook zien we graag dat het ontwerp van de speelvoorziening samen met de buurt wordt ontwikkeld. Wordt vervolgd!

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.