Twijfels over het CDA?

Vooroordelen over het CDA: daar rekenen wij in Eindhoven mee af!

De stemwijzer zegt CDA, maar het CDA is toch……..

Een oude lullen partij?

Absoluut niet! Onze lijsttrekker Remco is 26 jaar. Youri is met 20 jaar de jongste kandidaat van het CDA en we hebben maar liefst 17 kandidaten onder de 35 jaar. Bovendien: belangrijk is niet hoe oud je bent, maar hoe oud je je voelt!

Saai en stoffig?

Kom op! Kijk eens hoe diverse club wij zijn. 50 hartstikke gezellige kandidaten. Stuk voor stuk Eindhovenaren die gewoon zichzelf zijn, lekker authentiek. Kijk maar eens hier.

Die partij die nergens voor staat?

Dan verwijzen we je toch even naar ons 79-pagina tellende verkiezingsprogramma. Geen wollige teksten, nee, per onderwerp en zelfs per stadsdeel schrijven we precies wat wij willen. En een partij die niet kan kiezen had nooit een top 10-programma geschreven, en ook die hebben we.

Alleen als je gelovig bent?

Absoluut niet! Het CDA Eindhoven is een partij waar iedereen welkom is, of je nou gelooft in God, Allah of jezelf. Veel kandidaten zijn niet-gelovig en vinden zelfs dat de C van CDA ook ergens anders voor mag staan. Wat ons bindt is dat we allemaal dezelfde kernwaarden delen: goed voor elkaar zorgen, goed voor je omgeving zorgen en nadenken over hoe je de aarde achterlaat voor de mensen na ons. 

Alleen maar op macht uit?

Tja. Met aan de zijlijn roepen bereik je niet zo veel. Wij willen niet alleen roepen, maar ook dingen voor elkaar krijgen. En dat kan veel makkelijker als je in het college van burgemeester en wethouders zit. Om iets voor elkaar te krijgen zal je wel zetels moeten hebben, maar dat is alleen een middel om iets voor elkaar te krijgen. Niet een doel op zich.

Vooral veel praten, maar weinig doen?

Van een goed gesprek zijn wie niet vies, maar als we je een tweede keer tegenkomen willen we ook laten zien dat we resultaat boeken. Onze fractie en wethouder hebben de afgelopen vier jaar zoveel bereikt, daar zeg je U tegen. Even een kleine opsomming: we hebben er mede voor gezorgd dat de gemeente is gered van de financiële afgrond, dat de Vestdijk open is gebleven, dat er veel scholen nieuwbouw hebben gekregen of gaan krijgen (Stedelijk College, Novalis, Christiaan Huygens, Van Maerlant, ’t Joris, Lorentz, Internationale School). Dat de hoogspanningslijnen in Woensel-Noord onder de grond gaan, er een extra basketbalveldje in Woensel-West komt en dat de bladkorven terugkomen. Dat er extra geld en inzet naar veiligheid gaat. Een jeugdraad is opgericht en jeugdlintjes worden uitgereikt. We de MKB-vriendelijkste stad van Nederland zijn geworden, de wijkwinkelcentra extra aandacht kregen en er een lokaal meldpunt arbeidsuitbuiting is. Dat er meer waardering komt voor vrijwilligers en dat we een nieuw zwembad De Tongelreep krijgen. En dat was nog lang niet alles……….

Een plattelandspartij en niet voor de stad?

Ho ho! Wij zijn er voor iedereen. Voor stad en platteland. In Eindhoven zetten wij ons in voor de Eindhovenaren. Maar tja, wij kunnen er niks aan doen dat in het voetbalstadion steeds boeruh boeruh boeruh wordt geroepen.

Een landelijke partij die geen oog heeft voor de lokale belangen?

Wij zijn het CDA Eindhoven en zijn er dus enkel en alleen voor de Eindhovenaren. Onze kandidaten zijn Eindhovenaren en ons verkiezingsprogramma gaat enkel over wat er in Eindhoven moet gebeuren.  Het voordeel van een landelijke partij is dat we problemen ook kunnen bespreken in Den Bosch, in Den Haag of Brussel. Want soms moet daar de oplossing komen, en dan is het fijn om een lijntje te hebben. We laten ons absoluut niet dicteren vanuit Den Haag.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.