18 februari 2023

De rafelige randjes van Eindhoven

CDA Commissielid Jan Joosten, is een groot metal-fan, komt graag bij concerten en is regelmatig aan de bar te vinden in de rockgerichte etablissementen van Eindhoven.  Deze maand had hij de makers van Rockcity bijeen geroepen in de Popei voor een, zoals hij het zelf noemde, 'voeten op tafel gesprek'. Jan had voor dit event verschillende prominente CDA'ers uitgenodigd, zoals; Tweede Kamer leden Lucille Werner en Inge van Dijk. Ook  Rosa van den Nieuwenhof van het PvdA uitgenodigd, want het gaat niet om politieke kleur. Het gaat om de muziek die veel te lang, veel te weinig aandacht kreeg en dat moet anders, vindt Jan.

Jan creëerde ruimte voor een open dialoog waarin alle partijen hun zorgen konden uiten en gehoord werden. Deze zorgen werden dan ook ruimhartig gedeeld. Lucille Werner vatte de zorgen samen aan het eind van de bijeenkomst: “Iemand zei het net heel goed: rock gebeurt in de rafelige randjes van een stad, maar alle randjes worden gladgestreken in Eindhoven. Die honken waar het nog blauw ziet van de rook en het geluid te hard staat. Dat raken we kwijt en dat is heel erg. ”

Jan heeft het zelf ervaren als een super-gave dag! Ook heeft hij een werkbezoek afgelegd aan de Metal Factory in Eindhoven. Deze is uniek in Europa. Zij bieden een opleiding voor het muzikale vak in al haar aspecten, speciaal voor metal en alternatieve muziek.

Tot slot, zoals Jan zelf zegt; soms met de neus op de feiten gedrukt, maar we hebben zeker ook gelachen. Rafelrandjes in cultuur moeten niet platgestreken worden, maar juist gekoesterd! Iedereen die heeft meegeholpen om deze dag zo een succes te maken en heeft meegedaan; super bedankt!

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.