07 juni 2022

CDA Eindhoven levert twee wethouders in nieuw college

Het nieuwe college van B&W van GroenLinks, CDA, PvdA en D66 gaat naast de burgemeester uit zeven wethouders bestaan. Wij zijn verheugd om te laten weten dat het CDA Eindhoven twee wethouders zal leveren. Naast huidig wethouder Stijn Steenbakkers draagt de fractie Maes van Lanschot voor als kandidaat-wethouder. 

Inzet bij de onderhandelingen was om het prachtige verkiezingsresultaat (tweede partij van de stad) en het CDA-geluid niet alleen in het bestuursakkoord terug te laten komen, maar ook in de samenstelling van het college en de portefeuilleverdeling. Met twee wethouders en stevige portefeuilles is dat gelukt en daar zijn wij heel tevreden mee. 

Zo wordt Stijn Steenbakkers wethouder van economie en vestigingsklimaat, Brainport, internationalisering, innovatie en digitalisering, onderwijs (VVE, PO, VO, inclusief IHP), gebiedsontwikkeling Spoorzone/KnoopXL en gebiedsontwikkeling Noord-West. “Stijn heeft een tomeloze energie, is doortastend en heeft in de afgelopen jaren veel resultaten geboekt. We weten zeker dat hij weer gaat knallen”, aldus Remco van Dooren, lijsttrekker en fractievoorzitter van het CDA Eindhoven. 

Maes van Lanschot wordt wethouder van financiën, regionale samenwerking, deelnemingen, erfgoed en sport. De 35-jarige Maes van Lanschot komt uit het bedrijfsleven woont momenteel in ’s-Hertogenbosch met zijn vrouw en drie kinderen. Maes werkt op dit moment als consultant bij adviesbureau McKinsey. Daarvoor heeft hij bij Rabobank gewerkt in verschillende financiële- en adviesrollen. Naast zijn werk is Maes bestuurslid van het Johannes Hospice in Vleuten. Voor het CDA is Maes actief geweest voor het CDA Amsterdam en voor de Eerste Kamerfractie.  

Een korte toelichting op het besluit om Maes voor te dragen als wethouder: “Zeker van een wethouder van Financiën in de vijfde stad van het land wordt inhoudelijke kennis en stevigheid verwacht. Daarnaast is Maes energiek, daadkrachtig en verbindend en daar hechten wij bij onze bestuurders veel belang aan. We zijn blij dat hij het bedrijfsleven wil verruilen en zich in wil zetten voor onze inwoners”. 

Maes vindt het een eer om voorgedragen te worden als kandidaat-wethouder. “Ik zie er naar uit om de komende vier jaar samen met inwoners, de raad en het college de stad iedere dag een beetje mooier te maken. Specifiek zal ik me daarbij inzetten voor gezonde financiën, gezonde inwoners en gezond erfgoed. Ik verheug me erop om met ons gezin in Eindhoven te komen wonen”. 

Op vrijdag 10 juni wordt het bestuursakkoord gepresenteerd en in de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 14 juni besproken. Ook staat de installatie van de wethouders dan op de agenda.  

De fractie van het CDA Eindhoven 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.