07 juli 2023

Design academy blijft gevestigd in Eindhoven

Het CDA is erg blij met de bekendmaking dat de Design Academy Eindhoven (DAE) behouden blijft voor Eindhoven. De academie is essentieel voor het stimuleren van de creativiteit in onze stad.

Volgens de directeur Martijn Paulen is ook de keuze voor het gebouw waar ook het Microlab gevestigd is, een mooie. ,,Strijp-S en de Design Academy kunnen samen een mooi huwelijk vormen. Bovendien komt er met ook Sint Lucas en alle creatieve bedrijven om de hoek, heel veel creativiteit samen. Ik denk dat dit een hele gave combinatie is.”

De DDF-directeur voegt er nog aan toe zich toch wel zorgen te hebben gemaakt over een eventueel vertrek van de academie uit de stad. ,,Fijn dat er nu helderheid is en vooral dat na die zoektocht de match tussen Eindhoven en de Design Academy blijft. Beide zijn immers essentieel onderdeel van het dna van de stad.” Rik Visser, directeur van Microlab, in een donderdag verstuurde brief aan de ongeveer 120 huurders in ‘zijn’ gebouw, voornamelijk kleine creatieve bedrijven: ,,We willen benadrukken dat deze ontwikkeling mogelijkheden biedt voor Microlab om een nog sterkere schakel te worden binnen het Eindhovense design-ecosysteem. We zullen nauw samenwerken met Design Academy Eindhoven.”

Ons raadslid Geert Geerts stelde eerder raadsvragen over het dreigende vertrek van de academie. Hij noemde het van groot belang dat de opleiding in Eindhoven blijft. ,,Zonder Design Academy geen Dutch Design Week en zonder Design Academy is Eindhoven geen designhoofdstad", zei hij. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.