27 november 2017

Fractie Overleg Op Locatie bij Back tot Basic

Michiel Verzellenberg de directeur van Back to basic heeft ons ontvangen in een prachtige kerk aan de Philomenastraat. Wat een inspirerende locatie en inspirerende mensen! Michiel heeft jaren geleden, midden in de top van zijn carrière, besloten om de politie te verlaten. Hij wilde niet alleen de “boeven” vangen maar ze ook juist helpen om terug op de rails te komen.

Back to basic biedt al jaren aan (jonge) kinderen, jongeren, opvoeders en familie hulptrajecten en maatwerk; de begeleiders en coaches van BtoB werken samen met provincies, gemeentes onderwijs en jeugdinstellingen.

Na een interessante presentatie over de principes van de organisatie hebben we een ontroerende video bekeken van jongeren op ervaringskamp in België. De negatieve gedragspatronen werden doorbroken om plaats te maken voor positiviteit. Daarna was er tijd om zelf deze gedragsverandering te ervaren door middel van een simpel spel. In dit spel stond teamwork centraal. Iedereen werd voorzien van een bamboestok, vervolgens moesten we in een grote cirkel op commando naar links of naar recht draaien en de stok overdragen aan de buurman zonder te stok laten hem vallen. We hebben gelachen, genoten en stil gestaan bij ons teamwork en onze rol als teamlid. Actief, leuk en zeker leerzaam.

Bedankt Michiel en bedankt aan jouw collega’s die al jaren bieden hun hulp aan honderden kinderen en jongeren. Jullie onmisbare enthousiasme en professionaliteit zorgt voor een betere maatschappij.

Miriam Frosi

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.