11 oktober 2023

Groen licht voor bouw woontorens in Lichthoven

De laatste hobbel voor de komst van twee woontorens binnen Lichthoven aan de zuidkant van station Eindhoven is weggenomen. Het nieuwe bestemmingsplan is woensdag door de Raad van State definitief goedgekeurd. De bouw kan naar verwachting in 2024 beginnen.

De twee woontorens worden ontwikkeld door AM en zijn onderdeel van Lichthoven fase 1. In woontoren Highlight (75 meter hoog) komen 192 huurappartementen en in Lumens (28 meter hoog) 50 koopappartementen. Een deel van de huurwoningen valt in het dure segment maar ook ongeveer 30 procent in de categorie middeldure huur. (Maximaal 1100 euro per maand) 

Volgens onze wethouder Stijn Steenbakkers laat de uitspraak van woensdag zien dat de gemeente deugdelijke en afgewogen plannen maakt. ,,Dat de plannen nu onherroepelijk zijn vastgesteld geeft rust en zekerheid bij alle partijen.” Dat moet er volgens Steenbakkers voor zorgen dat de bouw snel kan beginnen. ,,We hopen de omgevingsvergunning hiervoor zo snel mogelijk te verlenen en dan kan er hopelijk in 2024 gestart worden met de bouw.”

Ook bij ontwikkelaar AM zijn ze positief gestemd al moet de verkoop van de woningen nog van start gaan. ,,Voor de huurappartementen lopen er gesprekken met beleggers en de koopappartementen komen naar verwachting in het voorjaar van 2024 op de markt. Als 70 procent verkocht is, kunnen we beginnen.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.