23 juni 2023

Herdenking van 150-160 jaar geleden afschaffing slavernij voor het eerst in Eindhoven: 30 juni - 1 juli

Een belangrijk moment in de geschiedenis: de afschaffing van de slavernij. Komende week worden er in Eindhoven speciale herdenkingsactiviteiten georganiseerd. Op 30 juni en 1 juli staan we stil bij deze trieste bladzijde en reflecteren we op de erfenis van slavernij. We zijn trots op onze raad die deze jubileumviering faciliteert, en in de afgelopen jaren heeft Miriam Frosi nauw contact gehad met de organisaties die de herdenking organiseren.

De herdenking begint op 30 juni om 16:00u in de Catherinakerk met muziek en lezingen. Er zullen diverse educatieve evenementen plaatsvinden, zoals lezingen, workshops en tentoonstellingen, die ons bewust maken van de gevolgen van slavernij en het belang van gelijkheid en inclusie in onze samenleving. Deze culturele activiteiten ter ere van de erfenis van de slavernij zijn gezamenlijk bedacht door twee organisaties.

Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan deze herdenking en bij te dragen aan een inclusieve en rechtvaardige samenleving. Laten we samen leren van het verleden en werken aan een betere toekomst voor iedereen.

- Raadslid Miriam Frosi

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.