14 december 2023

Linda Hofman tijdelijk vervangen als raadslid vanwege ziekteverlof

In de raadsvergadering van 19 december 2023 wordt ons raadslid Linda Hofman tijdelijk vervangen door Marianne Buenen. Linda heeft bij de burgemeester om tijdelijk ontslag gevraagd omdat zij onvoldoende hersteld van een auto-ongeluk. De Kieswet maakt het mogelijk dat raadsleden bij ziekte tijdelijk kunnen worden vervangen. 

Linda Hofman:

“Eind augustus heb ik een auto-ongeluk gehad waarbij ik een hersenschudding en whiplash heb opgelopen. Sinds die tijd ben ik niet in staat geweest om mijn werkzaamheden als raadslid te kunnen uitvoeren. Ik hoopte rond deze tijd weer beter te zijn maar naar verwachting gaat het herstel nog langer duren. Daarom heb ik aan de burgemeester verzocht om mij tijdelijk ziekteontslag te verlenen voor de duur van 16 weken ”.

Fractievoorzitter Remco van Dooren:

“Het herstel van Linda duurt langer dan verwacht. Wij wensen haar ontzettend veel beterschap en een voorspoedig herstel toe. Wij hopen dat ze snel weer bij ons team kan aansluiten, want Linda heeft enorm veel ervaring en kennis. Door de vervanging van Linda komt onze fractie nu weer op volledige sterkte. We zijn blij dat Marianne Buenen bereid is om het raadslidmaatschap tijdelijk over te nemen. Zij hoeft niet ingewerkt te worden, want Marianne draait al jaren mee als commissielid”.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.