03 november 2023

Oliebollenkraam Winkelcentrum Woensel tóch op vertrouwde standplaats

De standplaats aan de westzijde van Eindhovense winkelcentrum was het afgelopen halfjaar inzet van een conflict. De Wit Gebak, de kraam van Piet en Henny, viste bij de digitale inschrijving in april – een nieuw systeem bij de gemeente – aanvankelijk achter het net. Een concurrent was nét iets sneller.

De ontgoocheling bij Henny en Piet was groot: al 44 jaar lang bakten zij op deze plek, ter hoogte van de Lidl, oliebollen. Destijds vroeg onze fractievoorzitter Remco van Dooren meteen aandacht voor deze gang van zaken. Henny zag het 45-jarig jubileum in Woensel al aan haar neus voorbijgaan. ,,Mijn wereld stortte in; ik had er slapeloze nachten van”, zegt ze in haar kraam. Uiteindelijk kreeg ze tóch een plekje, aan de andere kant van het winkelcentrum. Echter is de andere de kraam nooit komen opdagen. 

Hemel en aarde werden bewogen, ook door ons raadslid Remco van Dooren, om de kraam van De Wit Gebak terug te laten keren bij het winkelcentrum. Henny zegt veel dank te zijn verschuldigd aan Van Dooren: ,,Hij heeft zó zijn best gedaan.” Des te vreemder is het nu dat nummer twee verstek laat gaan. ,,Verbazingwekkend”, zegt Van Dooren, die het nieuws nog niet had vernomen. ,,Een hele rare gang van zaken, zeker als je weet hoeveel tijd, energie en ook tranen bij mevrouw Bierens het heeft gekost om in elk geval voor dit jaar een oplossing te vinden.”

Henny en Piet zitten er ondertussen niet echt mee en zijn voorlopig dolblij dat ze weer op hun oude, vertrouwde plekje staan. Het CDA Eindhoven is opgelucht en blij dat dit probleem voor nu is opgelost. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.