04 februari 2023

Op het Stationsplein in Eindhoven mogen drie hoge nieuwe woontorens komen

Goed nieuws; de rechter heeft Groen licht gegeven voor plan District-E. Alle bezwaren van Stichting Beter Eindhoven en een groep omwonenden zijn door de Raad van State afgewezen. Het plan behelst drie nieuwe hoge woontorens op het Stationsplein. De rechter bevestigde dat het plan niet zal leiden tot een onaanvaardbare toename van hittestress en dat er nauwelijks meer schaduw op de terassen zal vallen van de horeaca aan het Stationsplein. Daarnaast stelt de rechter dat er geen sprake zal zijn van  geluidsoverlast of verkeersdruk. Ook komen er 120 parkeerplaatsen voor nieuwe bewoners, waardoor er ook geen sprake is van parkeeroverlast. 

CDA wethouder, Stijn Steenbakkers, is blij met deze uitspraak. Het is dan ook een belangrijke uitspraak voor een iconisch project, waarbij de drie torens op een hele prominente plek in de stad komen te staan en een verbinding vormen tussen het station en de binnenstad. De wethouder verwacht dat de bouw van 'Lichthoven' dit jaar nog start en hoopt daarnaast ook dat hetzelfde geldt voor 'Edge'.

Lees hier meer: Alle bezwaren tegen bouw woontorens op Stationsplein Eindhoven afgewezen, rechter geeft groen licht voor plan District-E | Deze verhalen mag je niet missen | ed.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.