15 juli 2023

RAADSVRAGEN: het haalbaarheidsonderzoek door SUN

Uit de brief aan de Raad van Steunpunt Materiele Hulpvragen (SMH) d.d. 5 juli jl. maakt het CDA Eindhoven op dat er vanuit de gemeente aan Stichting Urgente Noden Nederland (SUN) de opdracht is gegeven om een haalbaarheidsonderzoek te verrichten naar de behoefte aan een dergelijk SUN noodhulpbureau in Eindhoven.

Aan verschillende organisaties binnen Eindhoven die werkzaam zijn op het gebied van armoedebestrijding en het verlenen van noodhulp, waaronder SHM, zou vanuit de gemeente de opdracht zijn gegeven om medewerking te verlenen aan dit haalbaarheidsonderzoek.

Vervolgens is door deze partijen, waaronder het SMH, een gesprek gevoerd met de kwartiermaker vanuit SUN waarin de door SUN opgevraagde informatie is verschaft. Deze informatie zal door SUN worden verwerkt in het door SUN op te stellen onderzoeksrapport. Deze partijen, waaronder het SMH, zouden niet in de gelegenheid zijn gebracht om voorafgaand aan de aanbieding van het definitieve rapport aan de gemeente, inzage te krijgen in de conceptversie met de mogelijkheid om opmerkingen en/of onjuistheden ten aanzien van de inhoud op voorhand kenbaar te maken.

Hierover stelt het CDA raadsvragen. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.