02 april 2023

Parkeerplaats Anconalaan wordt eindelijk aangepakt

In februari  vroeg CDA-raadslid, Remco van Dooren, aandacht voor de jarenlange overlast bij de parkeerplaatsen aan de Anconalaan in de wijk Heesterakker. Samen met de bewoners riep hij op tot een fysieke aanpassing aan het terrein, zoals het ‘s nachts afsluiten van het parkeerterrein, het plaatsen van een slagboom of het strategisch plaatsen van varkensruggen. Met resultaat! 

Het college van burgemeester en wethouders heeft op onze raadsvragen geantwoord:

  • Dat ze het gevoel van omwonenden goed begrijpen:  de overlast is vervelend en soms intimiderend.
  • De overlast in de afgelopen periode veel aandacht heeft gehad van de verschillende gemeentelijke sectoren en politie, maar helaas zonder dat dit voor bewoners tot duurzame resultaten heeft geleid.
  • Om te voorkomen dat omwonenden door de naderende lente en het goede weer met een seizoen van veel overlast worden geconfronteerd, willen we een fysieke maatregel treffen door het omheinen van het terrein waarop de overlast zich voornamelijk manifesteert.
  • Deze oplossing wordt op korte termijn besproken met de bewonersorganisatie en gebruikers van het sportterrein.

“Het CDA is tevreden met dit resultaat. Bewoners waren meldingsmoe, omdat er toch niks leek te veranderen. Gelukkig hebben we de gemeente toch kunnen overtuigen dat er iets moest gebeuren. Zij horen in een fijne buurt te wonen, zonder overlast. Het ’s nachts afsluiten van het terrein is wat de bewoners wilden. Ik ben heel blij voor de buurt”, aldus CDA-raadslid Remco van Dooren.

Lees hier meer: https://www.cda.nl/noord-brabant/eindhoven/actueel/nieuws/overlast-parkeerplaats-anconalaan-eindelijk-aanpakken

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.