17 maart 2023

Vragen over overlast coffeeshop

Vorige week is er een brief naar de burgemeester gestuurd door het bestuur van Stichting Blaarthem. In de brief nodigen ze de burgemeester uit om met de buurt in gesprek te gaan. Ze merken namelijk dat sinds de coffeeshop Indian Dylan tijdelijk gesloten is er veel minder overlast is in de wijk.

De overlast uit zich voornamelijk in asociaal/gevaarlijk en intimiderend verbaal en non- verbaal gedrag richting bewoners en voorbijgangers. Denk hierbij aan schreeuwen en luidruchtig over straat bewegen maar ook hard en roekeloos rijden. Doorverkoop van de gekochte verdovende middelen uit de coffeeshop. Ontlasten en urineren op trottoirs en tuinen. Wildgroei van divers afval. En grote vrachtwagens waarvan de chauffeurs de coffeeshop bezoeken en daarna overnachten in de wijk.

Sinds de tijdelijke sluiting is de rust weergekeerd in Blaarthem. Wijkbewoners voelen zich weer veilig, er is normaal verkeersgedrag en een wandelingetje laat in de middag en avond is weer goed te doen. Geen overlast meer van ongewenst gedrag en geen doorverkopers van verdovende middelen. De bewoners kijken dan ook bepaald niet uit naar aankomende april wanneer de sluiting ten einde komt.  Ze verzoeken bij de burgemeester om de coffeeshop niet meer op deze locatie te openen, maar deze ergens anders onder te brengen. Het CDA Eindhoven heeft vragen gesteld aan de burgemeester over de sluiting en de overlast. De burgemeester gaat de komende maand met de buurt in gesprek over de coffeeshop. 

Lees hier meer: Omwonenden willen definitief af van coffeeshop Indian Dylan in Gestel | Deze verhalen mag je niet missen | ed.nl

Bron foto: Eindhovens Dagblad © Bert Jansen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.