Linda Hofman

Fractievoorzitter

Hallo allemaal,

Zoals jullie weten doe ik mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. Ik sta op plek 60 op de lijst van het CDA. Als je in Oost-Brabant woont kun je op mij stemmen.

Maar waarom zou je eigenlijk op mij stemmen als ik “maar op plek 60 sta” en alleen in Oost-Brabant verkiesbaar ben?

Nou heel simpel om de politiek in Den Haag een hele duidelijk signaal te geven over wat jij belangrijk vindt. Als ik veel stemmen krijg laten we zien dat waar ik voor sta belangrijk wordt gevonden door veel mensen en dat ze daar naar moeten luisteren. Als ik veel stemmen krijg maar niet in de Tweede Kamer kom zal ik namelijk wel het CDA in de Tweede Kamer blijven volgen en elke keer zorgen dat wat wij belangrijk vinden een plek krijgt in de Tweede Kamer.

Waar sta ik dan voor?

Ik vind het belangrijk dat de politici in Den Haag snappen dat Eindhoven, de Brainportregio en Brabant belangrijk zijn. En dat we ook gewaardeerd worden naar wat wij bijdragen aan Nederland en de Nederlandse economie.

Een goed voorbeeld: Eindhoven is de vijfde stad van Nederland maar krijgt in vergelijking met de randsteden heel weinig geld voor haar voorzieningen. Denk daarbij aan sportvoorzieningen, maar ook aan cultuur en geld voor wegen. Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag krijgen per inwoner enkele tientallen euro’s voor de voorzieningen terwijl Eindhoven een paar euro per inwoner krijgt. En dat terwijl de Brainportregio zo belangrijk is voor de Nederlandse economie. Dan moet je toch ook iets terugkrijgen om mensen daar fijn te laten wonen? Dat moet en kan anders.

Dat zelfde geldt voor onze wegen. Er is veel aandacht om het fileprobleem in de randstad op te lossen maar de snelwegen in Brabant moeten maar wachten tot 2025 of krijgen niks. Terwijl iedereen hier weet dat de A58 in de spits niet begaanbaar is en de A67 gewoon ronduit gevaarlijk is met al het vrachtverkeer. Dat moet en kan anders.

En dan de veiligheid in Brabant. De Brabantse steden en het platteland hebben flink te leiden onder de ondermijnende criminaliteit. Boeren worden verleidt of gedwongen hun schuren beschikbaar te stellen voor drugslabs. En mensen in rijtjeshuizen die het financieel moeilijk hebben worden verleidt om een hennepkwekerij te starten. Criminelen verdienen miljarden in Brabant maar voor de bestrijding van die criminaliteit krijgen wij maar weinig geld. Dat moet en kan anders.

Als jij ook vindt dat het Eindhovense, Brainport en Brabantse geluid gehoord moet worden in Den Haag dan moet je op mij stemmen. Want ik zal de Brabantse luis in de pels zijn in Den Haag, net zolang tot we gehoord worden. Maar daar heb ik wel je hulp bij nodig, want hoe meer mensen laten zien dat ze dat ook vinden door op mij te stemmen, des te krachtiger kan ik de boodschap naar Den Haag brengen.

Dus stem op mij, nummer 60 op de lijst van het CDA. Houdoe!

Alvast bedankt. 

Groeten, Linda

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.