Marianne Buenen

Commissielid + bestuurslid

Sinds 1987 woon ik in Eindhoven en vanaf 1999 samen met mijn man en drie kinderen in de Achtse Barrier.  Voor het CDA Eindhoven ben ik secretaris.

Als lerares basisonderwijs ben ik gedurende veertien jaar met heel veel plezier inval- juf geweest op verschillende basisscholen in de Achtse Barrier. Daardoor ken ik de wijk en de kinderen goed.

Wat ik belangrijk vind, is dat de kinderen met plezier naar school gaan en dat ze veilig naar school kunnen gaan. Dat ze fijn buiten kunnen spelen in een wijk die netjes en schoon is. Een wijk waarin het aangenaam wonen is, waar ik me voor wil inzetten om te zorgen dat het verkeersveilig is en blijft. Ook is het belangrijk dat de leefomgeving veilig is, dat iedereen zich veilig voelt.  En wat voor de wijk geldt, geldt voor de hele stad. Prettig wonen is wonen waar het veilig is, waar oog is voor een aangename leefomgeving.

Zelf ben ik graag in de stad om te winkelen met mijn dochter, om uit eten te gaan, of om gezellig wat te drinken op een terrasje. Of bij de voetbalvereniging, om mijn zoons aan te moedigen tijdens hun wedstrijden. Een stad waar ons gezin zich thuis voelt, waar iedereen fijn woont, werkt, naar school gaat, gaat sporten en zich amuseert.

Daarom wil ik me namens het CDA inzetten voor een fijne omgeving waarin iedereen zich thuis voelt. Voor alle inwoners in de wijk Achtse Barrier, voor alle mensen in de stad Eindhoven.

Nr. 8 kandidaat gemeenteraadslid CDA

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.