01 maart 2024

Joep Baltussen - Februari 2024 in de gemeenteraad

Zojuist weer het Kernendemocratie overleg achter de rug. We komen regelmatig met een clubje raadsleden bij elkaar om bij te praten over nieuwe projecten om inwoners beter bij de gemeente te betrekken. Denk bijvoorbeeld aan een cursus Politiek Actief voor inwoners of een gastles bij de middelbare scholen. We combineren dit altijd met het avondeten omdat het tussen werk en andere vergaderingen door moet, vandaar het bord op de foto ;)

Overigens gaf ik deze maand weer een gastles aan meer dan 50 studenten van de HAS uit Den Bosch. Over het Land van Cuijk, onze inwoners en over wat hier speelt.

Deze maand was ik inhoudelijk bezig met de vraag of Grave een nieuwe multifunctionele accommodatie moet krijgen in de Trompetterstraat. We hadden een heel fijn gesprek in de gemeenteraad, ook met inwoners, over de (on)mogelijkheden ervan. We besloten om het huidige voorstel niet goed te keuren maar verder te werken aan een beter alternatief, wat op meer draagvlak kan rekenen.

CDA was deze maand op locatie in Ledeacker. Op deze bijeenkomst waren zo’n 20 Lekerse mensen te gast om het te hebben over de (verkeers)veiligheid op de Dorpsstraat. We hadden hier een goed gesprek, ik denk dat de fractie nu nog veel beter op de hoogte is van wat er in het Leker speelt. Dat is natuurlijk ook de bedoeling van de werkbezoeken in de dorpen!

Achter de schermen ben ik nog met van alles bezig maar dat volgt een andere keer wel weer. Er is nog genoeg te doen komende tijd! Heb je zelf ideeën of vragen voor mij, weet me dan te vinden…

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.