Kopie van Provincie Utrecht
29 januari 2022

Bootcamp voor CDA Vrouwen

Goed om te zien dat er zo veel vrouwen op de kandidatenlijsten staan, maar we zijn er zeker nog niet. Ook in de besturen en andere geledingen is dringend behoefte aan vrouwen. Een grote vraag is steeds waarom vrouwen zo vaak hun vinger niet opsteken als er plekken beschikbaar zijn. Om dat patroon te doorbreken organiseren we op 20 en 21 mei a.s. een volgend Bootcamp voor CDA vrouwen uit de provincie Utrecht. Tijdens de eerste editie bleek dat veel vrouwen in hun politieke carrière tegen dezelfde uitdaging aanlopen. Je bent dus niet de enige die tegen zaken aanloopt, juist die herkenning en erkenning maakt dat je veel meer bewust bent van je rol en mogelijkheden. 

Maar vooral belangrijk, met dit inzicht en het netwerk dat we opbouwen tijdens het Bootcamp zul je zien dat je op een andere manier je politieke carrière zult vormgeven. Kansen pakken en opzoeken.

Voor wie is dit bootcamp?
Dit Bootcamp is voor alle vrouwen die lid zijn van het CDA in de provincie Utrechyt, of je nu in een bestuur actief bent, in de raad als wethouder of nog niets doet, voor iedereen is er wat te halen bij dit bootcamp. De deelnemers van de vorige bootcamp beamen dat. Dus aarzel niet meld je gerust aan.

Wat gaan we doen tijdens het bootcamp?
Na een ontvangst op vrijdagmiddag gaan we eerst fysiek aan de slag, lekker sporten met en tegen elkaar, op-boksen. Na deze intensieve training is het tijd om te ontspannen met eten en een aansluitend kampvuur. Waar we onze ervaringen in de politiek uitwisselen met elkaar en Madeleine van Toorenburg. Na een goede nachtrust starten we in de ochtend met Yoga en een voedzaam ontbijt. Dan is het tijd voor jouw ambities en plannen, Bianca Osinga daagt jullie uit om ze te benoemen en de eerste stappen vorm te geven. Na een wandeling en lunch sluiten we af met een korte inleiding in het gebruik van social media en het maken van je eigen promo-filmpje.

24 uur werken aan jouw carrière in de politiek, je kunt je nu aanmelden via [email protected]

Elberta Haars Legaat
We organiseren het Bootcamp uit het Elberta Haars legaat.  Elberta Alijda Haars. was politiek actief in de periode 1967-1981, onder andere als lid van de Tweede Kamer en als staatssecretaris. Uit die ervaring wist zij hoe lastig het kan zijn als vrouw in de politiek. Dat was voor haar een reden om bij haar overlijden geld te schenken aan CDA Vrouwen. Het was haar wens dat dit zou worden ingezet om vrouwen te ondersteunen bij hun politieke carrière, zodat vrouwen politiek actief worden én blijven! Omdat we zoveel mogelijk vrouwen gebruik willen laten maken van het Bootcamp vragen we een minimale bijdrage van € 25,- in de kosten, meer mag uiteraard ook. Dan kunnen we nog een Bootcamp organiseren.

Heb je vragen over het Bootcamp of het programma neem dan contact op met Simone Borgstede van het CDA Vrouwennetwerk Provincie Utrecht.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.