Willem
15 november 2017

CDA-raadslid worden: roeping, vak of beide?

CDA-raadslid worden: roeping, vak of beide? Ontdek het zelf met het Steenkampinstituut. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 worden er weer diverse cursussen en trainingen georganiseerd.

Word je voor het eerst raadslid? Er komt dan veel op je af: campagne voeren en de eerste maanden in de raad. Als je nu al begint met voorbereiden, kom je straks beter beslagen ten ijs. Het volgen van de kandidaat-raadsledencursus is dan een goede start. Na 3 of 4 trainingen kun je het CDA-gedachtegoed toepassen, kun je uitleggen wat de verschillende taken van het lokaal bestuur zijn en bezit je de basisvaardigheden die je als CDA-raadslid nodig hebt om optimaal te kunnen functioneren.

Voor fractievoorzitters, aankomend wethouders en andere onderhandelaars is er de training collegeonderhandelingen. Is het bij collegeonderhandelingen van belang de ander tegemoet te komen? Of gaat het om macht? Hoe ziet het proces van collegeonderhandelingen er eigenlijk uit? Hoe zou het moeten, ook vanuit het CDA Gedachtegoed gezien? Na deze training heb je onder andere kennis van de stappen van het proces om te komen tot de formatie van een college en een raadsprogramma, weet je hoe collegeonderhandelingen kunnen lopen en kun je op een goede manier collegeonderhandelingen voeren.

Gezocht! CDA-mentoren en coaches

Vind jij het leuk om vanuit ervaring een startend raadslid, fractievoorzitter of wethouder te begeleiden in zijn nieuwe functie? Of heb jij de bagage in huis om een meer ervaren (lokale) CDA-politicus met een specifiek en meer complex (persoonlijk) vraagstuk te coachen? Meld je dan nu aan als mentor of coach!

Klik hier voor het hele scholingsaanbod.

Meer weten of andere opleidings- of ontwikkelingsvragen? 

Neem dan contact op met Bas Aghina, consulent Opleiding en Ontwikkeling, secretaris HRM Commissie t.b.v. CDA’ers in de Provincie Utrecht, via [email protected] of via 06 – 28 236 751

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.