19 december 2017

Een voorspoedig 2018 gewenst

De gebeurtenissen in Nederland en in de landen om ons heen volgen elkaar in een sneltreinvaart op. Dan gaat het om rampen, terroristische aanslagen, hongersnoden. Maar het gaat ook om gebeurtenissen van hoop.

Daarom is het ook zo fijn om samen met familie en vrienden de Kerstdagen en Oud en Nieuw door te brengen. Een moment van bezinning samen met elkaar. Ook om met elkaar terug te kijken op het afgelopen jaar, lief en leed van dat jaar te delen en vooruit te kijken naar het nieuwe jaar.

Niet iedereen is dit gegeven. Veel mensen zijn aan het werk tijdens de Kerstdagen en Oud en Nieuw. Zij werken door in de zorg of houden als politieagent de straat veilig. Dan zijn er ook veel mensen aan het werk ver weg van familie en vrienden. Zij leveren hun bijdrage aan een veiliger en betere wereld. Zij doen aan ontwikkelingswerk in landen zoals Mali. Of zij zijn als militair uitgezonden naar Afghanistan.

Ook voelen veel mensen zich door verlies of tegenslag alleen met Kerst en Oud en Nieuw. Zij zien tegen de feestdagen op. Dan is het hartverwarmend om te zien dat veel mensen in die dagen zich om deze mensen bekommeren. Hun een hart onder de riem komen steken of uitnodigen tijdens een gezamenlijke kerstmaaltijd. 

Al die mensen werken aan een betere samenleving. Waar we omkijken naar andere mensen of dat nu in Nederland of elders in de wereld is. Dat is een sterke Kerstgedachte. Ik wens u Prettige Kerstdagen en een voorspoedig 2018 toe.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.