21 februari 2024

Esther de Lange neemt afscheid als Europarlementariër

Na zeventien jaar Europarlementariër namens het CDA te zijn geweest, is Esther de Lange sinds 16 februari de kabinetschef van Eurocommissaris Wopke Hoekstra. 

Esther heeft de afgelopen 17 jaar veel betekend voor Nederland en Europa. Zo is ze vicevoorzitter van de Europese Volkspartij (EVP) en namens de EVP droeg ze als onderhandelaar en coördinator bij aan de Europese Green Deal. Met haar rol als kabinetschef van de Eurocommissaris voor Klimaatactie blijven de ruime ervaringen en het grote netwerk van Esther een bijdrage leveren aan een waardevol Europa. 

Na mijn 3 termijnen in het Europees Parlement kiest het CDA nu voor een getalenteerde jonge lijsttrekker bij de aanstaande verkiezingen. Ik kijk uit naar mijn nieuwe rol bij de Europese Commissie, al blijf ik uiteraard altijd mijn steentje bijdragen aan Team CDA. CDA Utrecht was voor mij altijd een warm bad en een thuiswedstrijd. Dank aan het bestuur, de fractie, de medewerkers en in het bijzonder de enthousiaste leden. Het was me een genoegen!”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.