Kandidaten TK21
16 december 2020

Kandidaat voor de Tweede Kamer: Derk Boswijk

We bevinden ons in een tijd waarin de tijdperken wisselen en de toekomst ongewis is. Nooit eerder werden wij als samenleving geconfronteerd met zoveel grote en snel op elkaar volgende maatschappelijke uitdagingen. Zo dachten wij begin dit jaar nog dat klimaatverandering of het stikstofprobleem onze agenda van 2020 zou beheersen, maar inmiddels zorgt het Coronavirus ervoor dat wij in de grootste crisis zitten sinds de Tweede Wereldoorlog.

En toch zijn dit stuk voor stuk uitdagingen die wij als mensheid met innovatie, kennis en betere technieken het hoofd kunnen en zullen bieden. Naar mijn mening is er een grotere uitdaging die de aankomende periode nog meer onze aandacht zal vragen. Een uitdaging die we niet met techniek kunnen oplossen maar met mensenwerk. Deze uitdaging is de groeiende kloof in onze samenleving. De groeiende kloof heeft wortels in de toenemende ongelijkheid, het afnemen van baanzekerheid en de nijpende woningnood. Deze zo genoemde ‘Fear of Falling’ raakt alle generaties maar in het bijzonder de mijne.

Grote groepen mensen in onze samenleving voelen zich niet meer vertegenwoordigd door de huidige politiek, plukken niet de vruchten van de economische vooruitgang of zien deze vooruitgang niet weggelegd voor hun kinderen en zoeken hun heil bij populistische partijen.

De Christendemocratie heeft altijd antwoorden gevonden op de grote vragen van de tijd. We moeten ons realiseren dat wij in staat zijn om deze kloof te dichten en weer met elkaar Zij aan Zij te staan. Dat vraagt enerzijds om een partij die mensen een aansprekend perspectief biedt en lef toont en anderzijds aansprekende volksvertegenwoordigers heeft die dit ook uitstralen. Ik ben ervan overtuigd dat ik hierbij een rol kan spelen en daarom heb ik gesolliciteerd als kandidaat voor het CDA in de Tweede Kamer. 

Tijdens mijn mbo-opleiding, aan de vooravond van de kredietcrisis, heb ik mij als minderjarige ingeschreven als ondernemer. Als kleine ondernemer, sta je met de voeten in de klei en leer je uitgaven af te stemmen op inkomen. Mede hierdoor sta ik dicht bij de mensen die hardwerkend een boterham moeten verdienen, hun huur of hypotheek betalen en hun kinderen goed onderwijs willen laten volgen.

Met succesvolle initiatiefvoorstellen zette ik het CDA de afgelopen jaren op de kaart in de Provincie Utrecht. Hiermee toon ik regelmatig aan dat proactief signalen uit de samenleving oppakken, en ze vervolgens op de politieke agenda te zetten, loont. Als lijsttrekker mocht ik in 2019 de kar trekken en hebben we een mooi verkiezingsresultaat geboekt. Deze manier van samenwerken met u wil ik ook doorzetten mocht ik straks gekozen zijn in de Tweede Kamer. Maar voor het zover is heb ik uw hulp en kritische feedback hard nodig.

Wilt u helpen of heeft u opmerkingen of tips mail mij op derk.boswijk@provincie-utrecht.nl. Maar ook kunt u mij helpen door te doneren aan mijn campagne, geen donatie is te klein, ga naar https://www.cda.nl/derk-boswijk en help mee!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.