20 september 2023

Nieuw College beëdigd en vernieuwing binnen Statenfractie

Foto: Nieuw College beëdigd (Almichael Fraay)

Op 21 augustus was het zover: na een zinderende zomer met coalitieonderhandelingen werd het nieuwe College van Gedeputeerde Staten beëdigd. Mirjam Sterk, namens het CDA, trad (opnieuw) aan als Gedeputeerde met een indrukwekkende portefeuille, waaronder Transitie landelijk gebied, Natuur en landbouw, Groen groeit mee en Europa.

Mirjam deelt haar enthousiasme: “Het is een enorme eer om opnieuw beëdigd te zijn als gedeputeerde voor het CDA. Hoewel niet in de gedroomde coalitie maar uiteindelijk wel een coalitie met een programma waar veel herkenbare CDA-punten in staan. Ik ga mijn opnieuw inzetten voor een vitaal platteland waar we samen met de boeren werken aan een robuuste natuur en levendige steden en dorpen.”

Met Mirjams beëdiging ontstond er een vacature binnen de CDA-fractie voor een Statenlid. Deze plek wordt nu ingenomen door Gerdien Bikker, die na 4 maanden als commissielid terugkeert als Statenlid. Rody van der Pouw-Kraan is op zijn beurt beëdigd als commissielid tijdens de Statenvergadering van 20 september. Binnenkort zal de fractie haar nieuwe portefeuilleverdeling bekendmaken.

Het belooft een boeiende periode te worden voor het CDA en de provincie, met een vernieuwd College en frisse energie in de fractie!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.