28 september 2023

Van de voorzitter: Elke dag op weg

Elke dag zijn wij op weg naar de verkiezingen op 22 november. Elke dag komen we een stukje dichterbij. Elke dag is onze partijleider en lijsttrekker op weg. Hij komt zijn belofte na om binnen 6 weken alle provincies te bezoeken. En dat naast ook het Kamerwerk. Druk was hij de afgelopen week met de algemene politieke beschouwingen. En het moet mij van het hart: hij deed dat vol overtuiging, betrouwbaar en duidelijk. Dat geeft moed voor de komende tijd. Het CDA heeft het niet makkelijk (gehad). Henri gaf dat ook aan toen hij in Woudenberg was om met ons van gedachten te wisselen hoe nu verder. En laten we wel wezen: hij kan dat niet alleen. Hij deed ook een dringend en terecht beroep op ons hem te helpen en de boodschap van het CDA met hem uit te dragen.

Laten we vooral niet terug blijven kijken op wat is geweest. In het verleden zijn er fouten gemaakt, daar mogen we ook best voor uitkomen. Maar het is nu taak om vooruit te kijken, de belangen van de inwoners van Nederland te dienen. Van klein tot groot! Ondersteuning te geven waar dat dringend nodig is, armoede hoort niet thuis in ons welvarende land. Grote onderwerpen moeten we niet uit de weg gaan, er niet steeds over blijven praten maar DOEN, oplossen! Daadkracht laten zien. Ons verkiezingsprogramma biedt volop mogelijkheden. Laten we elke dag op weg gaan met Henri. Laten zien dat het CDA niet ten dode is opgeschreven, maar springlevend is. Met een verhaal dat aanspreekt.

Afgelopen zaterdag was ons partijcongres, waarbij Henri officieel onze lijsttrekker en partijleider is geworden. Wat een mooi congres was het, goed georganiseerd ook. Heb daar veel bekende gezichten gezien. Het congres werd goed bezocht, het enthousiasme groot. Een goede nieuwe start. Laten we zo samen elke dag op weg gaan, de campagne is wat dat aangaat begonnen.

Ons CDA, sterk en betrouwbaar door alle verdrukking heen. Ik wens u allen een mooie en inspirerende campagnetijd toe.

Harry Blume, voorzitter a.i.

Kandidaten Tweede Kamerverkiezingen 2023 (Hans Erkelens)

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.